Bingo

Så spelar du Bingo

Traditionellt spelas Bingo i bingohallar, men har som onlinespel blivit populärt vilket du säkert har märkt av alla bingoreklamer som sänds på TV. Reglerna i online bingo och i bingohallar kan variera något, men grunderna är desamma.

Spelare köper kort med siffror i ett 5×5 rutnät. Siffror varierar vanligtvis från 0 till 68. Du kommer att ha 25 nummer på din bingobricka. Bingoutroparen kommer att dra nummer slumpmässigt. Allteftersom numren dras kryssar du dem på din bingobricka. Målet med spelet är att få en diagonal, horisontell eller vertikal linje med kryssade nummer. Utdelningen kan vara olika och i vissa bingospel får du enbart betalt för vertikala linjer. När du har fem siffror kryssade i rad har du fått bingo. Om du spelar i en bingohall kan du då skrika BINGO för att få ditt pris.

Bingostrategier

Bingo är ett turspel. Så länge du kryssar siffrorna som ropas ut spelar du ett perfekt spel. Men det finns några sätt att maximera dina vinster.

Spela när jackpots är höga

Vissa bingojackpots är också ackumulativa vilket innebär att jackpotten kommer att öka i värde tills någon vinner den. Håll ett öga på jackpotvärdet och när du ser att jackpotten når en hög nivå är det dags att spela. Eftersom bingo är ett turspel, desto mer du spelar desto större chans har du att vinna.

Analysera bingoutbetalningen

Var noga med att studera bingoutbetalningen innan du bestämmer hur många bingobrickor du ska köpa. En fallgrop som många nybörjare gör är att köpa för många bingobrickor, vilket gör att en eventuell vinst inte blir så stor med tanke på hur mycket som har spenderats på bingobrickor.

Exempel: Ett bingospel har bara ett pris, 500 kr för den första spelaren som får bingo. Bingobricka kostar 100 kr. I det här fallet om du köper mer än 5 bingobrickor är du säker på att förlora pengar även om du lyckas vinna.

Exemplet ovan är ganska extremt, men låt säga att du köper 2 brickor. Om du vinner kommer du att ha en vinst på 300 kr. Om du skulle köpa en bricka och vinna skulle vinsten vara 400 kr. Även om din chans att vinna när du köper 2 brickor skulle vara dubbel. Vilka av de två alternativen som du väljer är helt enkelt upp till dig och hur mycket pengar du vill riskera.

Utnyttja bonusar och kampanjer

En hel del onlinebingo sajter och bingohallar erbjuder bonusar. Se till att utnyttja spelbolagens bonusar när du spelar. Ta en titt i vår sektion för bingobonusar där du finner de bästa bingobonusarna på nätet.